Sted

Tycho Brahe Planetarium

Projekt

Space Mission

År

2015

Teknologier

Kinect, Unity 3D, UV, IR, TouchWall

Gound ControlRam MarsRam MarsRam MarsRam MarsByg en RaketGound ControlByg en RaketRøntgenlysUV og RøntgenInfrarødt lysInfrarødt lysIndgangenStjernekameraTouchWallTouchWallTouchWallNeptunUltraviolet lys

Space Mission

Tycho Brahe Planetarium åbnede i februar 2015 udstillingen ”Space mission”, hvor gæster kan planlægge egne rummissioner, udforske en rumsonde og se sig selv i forskelligt lys, gennem avancerede kamera-installationer.

Udstillingen er designet af arkitekt Mikael Thorsted og Ida Toldbod fra Poco Piu. Cordura har i tæt samarbejde med Planetariet, Ida og Mikael udviklet udstillingens interaktive lag samt en række AV-installationer.
 
"Space Mission" udstillingen er inspireret af Rosetta missionen, som har været med til at vise den konstante udvikling og nye viden, der indhentes fra rummet. Udstillingen byder de besøgende indenfor i en verden af astronomi, rumteknologi, historiske begivenheder og fakta, og gennem en række digitale, interaktive installationer udviklet af Cordura inviteres gæsten til at opleve og forstå forskellige forhold indenfor rumfart.
 
Specielt kan fremhæves:
Anslaget. Over indgangen til udstillingen har Cordura udviklet og installeret en kæmpe vægprojektion og tilhørende subwoofer lydanlæg, hvor gæster lokkes til med nedtælling og affyring af rumraketter.
 
Hvad er lys?   Midtvejs i udstillingen er en helt særlig installation. Her kan gæster se sig selv i forskellige dele af lysspektret. Ved det infrarøde kamera vises gæsten i et termisk billede, hvor varme og kuldeområder afsløres. Ved UV-kameraet kan gæsten se sit ansigt i UV-lys alene, og derved se f.eks. fregner eller sorte områder, hvor der er brugt solcreme. Og i røntgen installationen kan gæsten se sig selv i røntgen lys… eller rettere i simuleret røntgen lys med et skelet animeret efter gæstens bevægelser.
 
Infostandere.  Rundt i udstillingen er placeret infostandere baseret på Corduras Touchwall løsning. På infostanderne kan gæster dykke ned i de rumtemaer den pågældende zone inviterer til. Infostanderne viser interaktive tidslinjer, små rumspil, viden om satellitter, rumskrot, rummissioner og meget mere. 
Da vores viden om rummet hele tiden ændrer sig, har det været afgørende for Planetariet, at indholdet i infostanderne kan opdateres løbende. Dette sker gennem Touchwall administrationsværktøjet, hvor tekst, billeder, film osv. nemt kan skiftes eller tilføjes.