Sted

Museum Østjylland - Randers, Grenaa og Stenvad Mosebrugscenter

Projekt

Museum Østjylland

År

2013

Teknologier

TouchWall

TouchWall 2

Museum Østjylland

Til Museum Østjyllands museer i Randers, Grenaa og Stenvad har Cordura leveret en stor digital udstilling baseret på Cordura TouchWall.

Udstillingen består af 4 touchskærme med Corduras TouchWall system. 

TouchWall'en indeholder bl.a. formidling om den lokale historie; Særligt livet ved Gudenåen og Randers Fjord i stenalderen, bronzealderen, jernalderen og i vikingetiden. Samt samspillet mellem mennesket og Norddjurs' unikke natur og naturressourcer gennem de sidste 10.000 år.

Udover de traditionelle tidslinjer, kort og artikler indeholder TouchWall'en også filmklip, hvor eksperter udtaler sig om genstande fra mosen og et spil for børn med kultur-historisk indhold.

"Hvad gemmer mosen" hedder spillet, der går ud på at foretage en arkæologisk udgravning og gøre fund i mosen.
Spillet gør udgravningen forståelig og overskuelig for alle aldre - bl.a. igennem visuel forståelse for ændringer i landskabet og indblik i udgravningsområder samt valgmuligheder undervejs, hvor spilleren skal reflektere over arkæologens valg, konsekvenser, fiaskoer og succeser undervejs i udgravningsprocessen. 

TouchWall systemet fungerer således, at alt indhold kan køre på flere skærme og således i museets forskellige afdelinger.
Hver museums-afdeling kan samtidig selv vælge hvilket indhold og hvilke elementer, de ønsker at vise på deres egen TouchWall. De kan samtidig redigere i indholdet og opdatere med nye tekster, billeder, film m.m.

Museum Østjylland har stor fokus på brugerinddragelse og på digitale elementer, der kan bidrage med en mere dynamisk og egnet formidling. Formålet med TouchWall'en har således også været at gøre museets samlinger og store viden tilgængelig og imødekommende for alle målgrupper.