Sted

Dansk Landbrugsmuseum, Gammel Estrup, Auning.

Projekt

Kød på bordet

År

2015

Teknologier

TouchWall

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Kød på bordet

Cordura har leveret en række interaktive installationer til den digitale udvidelse af udstillingen "Kød på bordet" fra 2008.

Udstillingen handler om slagteribranchens kulturhistorie og danskernes madkultur og har bl.a. fokus på slagterfagets udvikling samt skildring af de historiske forhold omkring andelsbevægelsen og fagets industrialisering.

For at optimere de allerede eksisterende fortællinger i udstillingen ønskede museet et interaktivt formidlingslag. I 2015 fik museet økonomisk støtte til at udvikle og implementere nye interaktive formidlingstiltag i udstillingen. så i august 2015 kunne publikum for første gang prøve de nye interaktive installationer. Her kan de bl.a. se deres eget kødforbrug i et historiske perspektiv, de kan blive klogere på reklamernes budskaber om kødets fortræffeligheder og høre slagternes egne fortællinger om faget.

Museumsdirektør Peter Bavnshøj fortæller: "De nye digitale platforme åbner for en spændende og vedkommende fortælling, der både inddrager og informerer museumsgæsterne".

Én af de nye digitale platforme giver, med udgangspunkt i et Danmarkskort, museumsgæsten overblik over stigningen og faldet i antallet af slagterier omkring 1900. Gæsten kan endvidere dykke ned i specifik information om de enkelte slagterier samt se billeder der knytter sig til slagterierne.

En anden af de digtiale platforme, gør de gamle reklamer tilgængelige for gæsterne. Her vil de samtidig kunne deltage i en quiz, der tager udgangspunkt i reklamesuccessen 'Gris på Gaflen'.

Fotograf: Nikolaj Riis Josephsen