Sted

Nordsøen Oceanarium, Hirtshals

Projekt

Ekspedition Nordsøen

År

2010

Teknologier

Kæmpe Knapper, IR-Touch 80”, Video- og lydstreaming, Surround lyd

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Ekspedition Nordsøen

Cordura har sammen med Nordsømuseet udviklet 6 interaktive installationer til museets nye store udstilling, 'Ekspedition Nordsøen'.

I spillet 'Fiskeauktionen' kan besøgende spille mod hinanden som opkøbere på en fiskeauktion og i udstillingens 'Videolog' kan besøgende rapportere om deres oplevelse af udstillingen. På 'Havnekortet' kan besøgende blive klogere på virksomhederne ved Hirtshals havn. Og endeligt kan de besøgende quizze og lære ved installationerne 'Lyde under vand', 'Dybhavsfisk' og 'Fiskefartøjer'.Ekspedition Nordsøen: Fiskeauktionsspillet

På en væg pakket ind i fiskekasser finder man i et hjørne af Ekspedition Nordsøen en skærm med et animeret billede af Hirtshals Fiskeauktion. Foran billedet er placeret fire søjler, hver med en rød, solid knap som dem man benytter, når f.eks. færgedøre skal åbnes. Ud for hver søjle er der i skærmbilledet placeret en animeret figur, repræsenterende forskellige bud på de typer af opkøbere, der findes på en fiskeauktion. I midten af skærmbilledet står auktionarius, og idet spillet sættes i gang, går han i gang med at fortælle om dagens auktion. Herefter starter spillet; der sættes forskellige typer fisk til salg og spillerne kan så byde på fiskene som på en rigtig fiskeauktion. Hvor meget de skal byde, og hvor mange kasser fisk de bør købe, er afhængig af deres opkøbers behov. Således kan et antal kasser sælges videre til en høj pris, mens kasser købt ud over kvoten må sælges til en lavere pris. Når auktionen er overstået præsenteres et resultat og spillerne kan se, hvem der har klaret sig bedst. Cordura har udviklet spil-software til løsningen og i samarbejde med Figuramus udviklet grafik og animationer.

Ekspedition Nordsøen: Havnekortet

Havnekortet er en Touchwall-løsning, der fortæller om virksomhederne ved Hirtshals Havn. På en 80 tommer touchskærm er illustreret et stort luftfoto over havneområdet og de forskellige virksomheder på havnen er registreret vha. knappenåle. Når museets gæster trykker på en af knappenålene, fremkommer en artikel om den pågældende virksomhed i form af både billeder, video og tekst. Desuden kan der under artiklerne henvises til links til andre artikler om virksomheden.

Som i alle Corduras Touchwall-løsninger kan Nordsømuseet selv redigere al indhold i løsningen.

Ekspedition Nordsøen: Videolog

I et lille rum - under ekspeditionen - findes en skrivepult med en indbygget touch skærm, mikrofon og videokamera. Besøgende kan her rapportere om deres besøg ved at lade sig interviewe af en af udstillingens fem personaer. Interviewet optages på video og gemmes på den lokale server. Efterfølgende kan videologgen findes på skærme rundt omkring i udstillingen. På en skærm vises de nyeste videologs, mens der på en anden skærm kun vises optagelser, Nordsømuseet har udvalgt.

Cordura har leveret hele løsningen med software, hardware og grafik

Ekspedition Nordsøen: Lyde under vand, fiskefartøjer og dybhavsfisk

Cordura har leveret yderligere tre installationer til Ekspedition Nordsøen: 'Lyde under vand', 'Fiskefartøjer' og 'Dybhavsfisk'. Alle tre udstillinger er touchskærm-løsninger, hvor besøgende kan finde visuelle og animerede fortællinger om de forskellige emner og afprøve deres viden gennem quizzer.